Hemmen29 jul '14 17:48Aangepast op 30 jul '14 13:46

Roelof Hemmen 30 juli | Vion, Argentinië en Volkert van der G.

Auteur: Karin Backx

Het ooit zo machtige VION, zit de laatste jaren flink in de problemen. De vleesverwerker heeft te maken met grote verliezen, vleesschandalen en lage marges. Michiel Herkemij is binnengehaald om het bloed van de muren te halen bij VION.

Met de topman praten we over deze monsterklus.

Volkert van der G.
Volkert van der Graaf wil af van de voorwaarden die zijn gesteld aan zijn vrijlating. De moordenaar van Pim Fortuyn heeft daarom een kort geding aangespannen. De rechter doet vandaag uitspraak. Hoogleraar reclassering Peter van der Laan is te gast.

Economenpanel
De Russische energiesector, de wapensector en de financiele sector moeten het ontgelden nu de Europese Unie zwaardere economische sancties heeft opgelegd. En steeds meer jongeren raken in de schulden. Dit en meer in het economenpanel met Tim Legierse, macro econoom van de Rabobank, Han de Jong, hoofd econoom bij ABN Amro en Rob Jansen, onze eigen BNR econoom.

Veni-beurs

Voor 152 jonge wetenschappers kan deze week niet meer stuk: zij krijgen de Veni-beurs. Dit geld van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek is voor jonge wetenschappers met vernieuwende onderzoeksvoorstellen. Volgens critici zijn wetenschappers veel te afhankelijk van dit soort beurzen. Te gast in Den Haag is Hans de Groene, directeur van de NWO.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt (gepresenteerd door Roelof Hemmen), elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen