Hemmen1 aug '14 17:36Aangepast op 4 aug '14 14:58

Paul van Liempt 4 augustus | Van Egeraat, VU en Oosterwold

Auteur: Karin Backx

Honderd bouwprojecten in tien verschillende landen. Erick van Egeraat drukt al ruim 25 jaar zijn stempel op de internationale architectuur. En in het bijzonder in Rusland.

Over de gevolgen van de spanningen tussen het westen en Rusland én zijn roerige periode na zijn faillissement, daarover ga ik praten met mijn gast: Erick van Egeraat.

Vrije Universiteit
De studentenwereld is volop in verandering. Het leenstelsel en dreigende bezuinigingen in het hoger onderwijs zorgen voor nieuwe initiatieven. Zo wil de rector van de Universiteit van Antwerpen bedrijven laten bijdragen voor het inschrijvingsgeld. Frank van der Duyn Schouten, rector-magnificus van de Vrije Universiteit.

Sportpanel
De laatste actualiteiten uit de sportwereld bespreken we met het sportpanel: Jaap Stalenburg, oud-sportjournalist en woordvoerder schaatsploeg TVM, Arthur van den Boogaard, schrijver en recensent van sportboeken en Jan Hermen de Bruijn, hoofdredacteur van Elf Voetbal.

Oosterwold
Zelf je huis bouwen gebeurt al steeds vaker, maar in Almere gaan ze nog een stapje verder. Daar mogen de nieuwe bewoners van de wijk Oosterwold ook de wegen, riolering en het groen aanleggen. Een unicum in Nederland. Gebiedsregisseur Esther Geuting komt uitleg geven.

Gerelateerde artikelen