Hemmen23 apr '14 09:14Aangepast op 23 apr '14 14:59

Paul van Liempt 23 april | Vitens, Slag om Europa en Emile Roemer

Auteur: BNR Webredactie

Waterbedrijf Vitens maakt zich grote zorgen. Als het kabinet de watertaks doorzet zijn de gevolgen voor bedrijven en mensen aan de onderkant van de samenleving enorm. Mag de prijs van water best wat hoger of moet de politiek daar van af blijven? Lieve Declerq, directievoorzitter Vitens, denkt het laatste.

Emile Roemer
De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), moet de zorg dichterbij bij de mensen brengen. Maar volgens Emile Roemer is het vooral een verkapte en onverstandige bezuinigingsoperatie. Kan de SP het kabinet nog op andere gedachten brengen?

Balonvaren boven Irak
Toeristen moeten naar Irak gaan! Dat wil althans de regering in Bagdad. Om de weg voor de toeristen alvast te verkennen, trok avonturier Ton Kurvers met een luchtballon van Zuid-Limburg naar het Tweestromenland om de mogelijkheden voor toerisme vanuit de lucht te bekijken.

Waar bemoeien ze zich mee?

Journalist Roland Duong reisde voor zijn TV-programma De slag om Brussel jarenlang naar Brussel. Is Brussel nou echt ingewikkeld en ver weg of zijn we gewoon te lui om ons erin te verdiepen? Roland Duong schreef het boekje 'Waar bemoeien ze zich mee'.

Economenpanel
De Nederlandse economie gaat op rapport. Morgen krijgt minister Kamp van Economische Zaken van de OESO het landenrapport uitgereikt, waarin de stand van de Nederlandse economie wordt besproken. Het economenpanel blikt alvast vooruit: Arnoud Boot, hoogleraar financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam, Martin van Vliet, econoom bij ING en Sweder van Wijnbergen, hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen