Hemmen28 dec '11 09:09

Roemrucht hotel, culinaire trends en economische malaise

Auteur: BNR Webredactie

Het is een hotel en een theater en het wordt gerund door één familie. Beroemde gasten die er hebben gelogeerd: Eisenhower, Gorbatsjov en Albright. De familie Ruijs runt in Zeist Hotel Theater Figi, een van de grootste zelfstandige hotels in Nederland.

Het bestaat al meer dan honderd jaar. Directeur Theo Ruijs is woensdag 'gast van de dag' bij Paul van Liempt. 2011 wordt met een verlies afgesloten, maar directeur Theo Ruijs maakt zich geen zorgen om de toekomst van het familiebedrijf.

Smaakprofessor
Tussen het kerstdiner en de oliebollen in kijken de culinaire experts alweer vooruit naar het komende jaar. Over de culinaire trends van 2012 praat Paul van Liempt met Neerlands enige smaakprofessor, tevens oprichter van de Academie voor Gastronomie: Peter Klosse.

Economenpanel
Een Griek zei onlangs dat het enige goede aan 2011 is, dat het altijd nog beter is dan 2012. Hoe erg wordt het volgend jaar? Wat staat de huizenbezitter te wachten? Deze vragen legt Paul voor aan het economenpanel, bestaande uit Liesbeth Noordegraaf, docent aan de Erasmus School of Ecomics, Fieke van der Lecq, hoogleraar pensioenmarkten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Valentijn van Nieuwenhuijzen, hoofd strategie bij ING Investment Management.

Paul van Liempt, van 9.30 tot 12.00 op BNR.

Gerelateerde artikelen