Hemmen12 mrt '13 17:57

Paul van Liempt | Kees van Kooten, CPB-ramingen en Waterland

Auteur: BNR Webredactie

Hij heeft het aanbod om het boekenweekgeschenk te schrijven meerdere keren afgeslagen. Geen tijd. Geen gevoel bij het onderwerp. Maar dit jaar is dat anders en pakte Kees van Kooten de uitdaging aan. In zijn boek De verrekijker vertelt hij over zijn vader, maar vooral ook over nostalgie en het verlangen naar zijn eigen jeugd.

CPB-ramingen
Om half tien geeft Coen Teulings op de laatste ramingen van het CPB. Bij de persconferentie is onze politiek verslaggever Hans Verbeek. Om 10.10u schuift econoom Bas Jacobs aan voor zijn analyse.

Congressen
Frequente bezoekers van seminars en congressen zullen het ongetwijfeld herkennen: alles lijkt tot in de puntjes verzorgd te zijn, maar halverwege de dag is de helft van de genodigden al naar huis of zit ongeïnteresseerd op een stoeltje. Mike van der Vijver en Eric de Groot zagen in het voorkomen hiervan handel en begeleiden met hun bedrijf Mindmeeting nu congressen en seminars over de hele wereld.

Huizenmarkt
De pensioenfondsen gaan niet investeren op de beurs, maar brengen hun berg geld voortaan naar de banken. Of dit de woningmarkt opgang gaat brengen hoort u van Barbara Baarsma, Robin Fransman en Ester Mirjam Sent.

Waterland
''Regenwater, zeewater , rivierwater, grondwater, oppervlaktewater, kraanwater, bronwater, vruchtwater, viswater, zwemwater, wijwater, theewater. Hoeveel woorden in de Nederlandse taal eindigen op water?''Zo begint Nederland Waterland, een boek dat - u raadt het al - helemaal over water gaat. Te gast is schrijver Jelle Leenes.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen