Hemmen11 mrt '13 17:15Aangepast op 12 mrt '13 09:56

Paul van Liempt | Vlaamse Business School, een nieuwe paus en sportcrowdfunding

Auteur: BNR Webredactie

De Vlaamse Vlerick Business School streeft in diverse ranglijstjes zijn Nederlandse concurrenten voorbij. Directeur Patrick de Greve wil Nederland nu verder veroveren.

Sportcrowdfunding
Het klimtalent dat naar de Olympische spelen van 2020 wil en de gehandicapte roeister die goud wil halen op het WK in 2014. Voor financiële steun hoeven deze sporters niet op het NOC*NSF te rekenen. Sportdelen.nl wil via crowdfunding een oplossing bieden.

Nieuwe paus
Het is D-day voor het Vaticaan. In Vaticaanstad komen vandaag 80 kardinalen bijeen om een nieuwe paus te kiezen. Over enkele dagen wordt dan bekend wie zich straks de nieuwe leider van de Rooms-Katholieke kerk mag noemen. Frank Bosman, cultuurtheoloog aan Tilburg University, biedt een blik achter de schermen.

Geachte hoofdredactie
Hoe reageren de luisteraars op het vertrek van Humberto Tan? En moet BNR een 'singing cartoon' krijgen? In de rubriek Geachte Hoofdredactie bespreekt hoofdredacteur Sjors Fröhlich al uw vragen en opmerkingen.

Burgerinitiatief
Meer dan 50.000 handtekeningen haalde het burgerforum EU tot nu binnen, en dat is genoeg om een Kamerdebat over een referendum af te dwingen. Is een burgerforum dé manier om de politiek te beïnvloeden. Het is één van de onderwerpen in het journalistenpanel met Rob Goossens, John Hoogerwaard en Marcia Nieuwenhuis.

Kinderdagverblijf-app
Als ouders één gemeenschappelijke deler hebben, dan is het dat ze maar geen genoeg kunnen krijgen van kijken hoe hun kroost opgroeit. En met alle drukke werkschema's is dat niet altijd even makkelijk. Tot nu toe, want met de lancering van de JoynDayCare-app kunnen ouders de hele dag door geinformeerd worden over hun kind.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen