Hemmen14 mrt '13 11:00Aangepast op 14 mrt '13 11:19

Paul van Liempt | Sportzomer '88, culturele intelligentie en Summerschool

Auteur: BNR Webredactie

Vraag een willekeurige Nederlander: wat gebeurde er in het sportjaar 1988, en iedereen zal zeggen: We wonnen het Europees Kampioenschap voetbal. Maar er was zo veel meer sportsucces in 88.

Sportjaar '88
Te gast Jaap Visser schreef er samen met Hugo Borst, Wessel Penning en Kees Jansma het boek '1988, het glorieuze sportjaar' over.

Culturele intelligentie
U wist het misschien niet, maar naast uw IQ en EQ beschikt u ook over Culturele Intelligentie.  En dat kunt u dus opmeten. Maar de meetlat die daarvoor wordt gebruikt kan beter. Socioloog Joost Bücker onderzocht hoe die verbetert kan worden. Hij promoveerde deze week aan de Radbout Universiteit en is te gast.

Congressen
Frequente bezoekers van seminars en congressen zullen het ongetwijfeld herkennen: alles lijkt tot in de puntjes verzorgd te zijn, maar halverwege de dag is de helft van de genodigden al naar huis of zit ongeïnteresseerd op een stoeltje. Mike van der Vijver en Eric de Groot zagen in het voorkomen hiervan handel en begeleiden met hun bedrijf Mindmeeting nu congressen en seminars over de hele wereld.

Summerschool
Want nog steeds stopt maar liefst 30 procent van de studenten in het eerstejaar. What 2 do after School is een summerschool voor vwo'ers in de 4e, 5e en 6e klas. De oprichters, Manus Aa en Jaap Vriezenkoop, zelf nog studenten, zijn vanmorgen mijn gast.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen