Hemmen21 jan '13 16:10Aangepast op 21 jan '13 16:26

Paul van Liempt | BKR, dure boten en Cambuur

Auteur: BNR Webredactie

BKR-directeur Peter van den Bosch bespreekt in de BNR-truck de schuldenstand van Nederland. Hij heeft daarbij een bijzondere mening over kredieten.

Paul van Liempt
Paul van Liempt

Megajachten
De Vries Scheepsbouw uit Makkum bouwt boten voor de miljardairs van deze wereld. Dit jaar hoopt directeur Sijbrand de Vries het grootste jacht dat ooit in Nederland werd gebouwd te water te laten.

Eelde
Het noorden van Nederland wil meer toeristen trekken, en vliegveld Eelde moet daar voor zorgen. Want waarom zou iemand uit Barcelona de Martinitoren niet willen bezoeken? Te gast zijn Monique Clarisse van Airport Eelde en Klaas van den Berg van KvK Noord-Nederland.

Eenzaamheid
Een eenzame afzondering kan je immuunsysteem ernstig aantasten volgens Amerikaanse onderzoekers. Floor van den Hout, wetenschapsredacteur bij Quest, weet waar het gevaar zit.

IJsgekte en Dijsselbloem
In Leeuwarden dit keer een noordelijke editie van het journalistenpanel. Hans Snijder (hoofdredacteur Leeuwarder Courant), Eric Ennma (presentator Omrop Fryslan) en Pieter Sijpersma (hoodredacteur Dagblad van het Noorden) bespreken met Paul van Liempt de carrière van Jeroen Dijsselbloem. Maar ook de schaats- en ijsgekte in de media komen aan bod. Zijn ze in het noorden nuchterder dan in de randstad?

Cambuur
Derde staat SC Cambuur nu in de Jupiler-league en de club hoopt natuurlijk op het kampioenschap. Na aan de rand van de afgrond te hebben gestaan, gaat het nu weer beter met de club. Al moet er dan wel een nieuw stadion komen. Voorzitter Ype Smid weet hoe ver het daar nu mee staat.

Op de tweede dag van de Personal Finance Week wordt BNR Paul van Liempt live uitgezonden vanaf de Caravana in Leeuwarden.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen