Paul van Liempt | DNA doorbraken, de correspondent van de toekomst en Spinnin' Records

Hemmen21 nov 2013

Over de aflevering

Binnenkijken in de grachtenhuizen van Amsterdam

Arjan Bronkhorst fotografeerde 30 grachtenpanden in de Amsterdamse grachtengordel en haar bewoners. Hij laat zien hoe de zeventiende eeuw nog waart door die grachtenhuizen. De bewoners vertellen welke enorme inspanningen zij verricht om hun monumentale huizen te restaureren en in stand te houden.

Afrika vanuit een Landrover

Journalist Andrea Dijkstra en fotograaf Jeroen van Loon rijden in een Land Rover Defender door Afrika om verhalen te schrijven over Afrika en fotoreportages  te maken. Ze slapen op het dak van hun auto. Wordt dit de nieuwe manier van correspondent zijn?

TrendsVerwachting 2014

Wordt 2014 het jaar van definitief economisch herstel, of zakken we verder weg? Welke trends uit 2013 waaien over en wat blijft er hangen?

Ik bespreek het nu met hét trendwatchers-duo van Nederland: Lieke en Richard Lamb. Regelmatig geven zij bij BNR hun TrendsVerwachting en nu dus voor het jaar 2014.

Wat vindt het Tweede Kamerledenpanel?

Het illegalenquotum van staatssecretaris Fred Teeven leidde tot verwarring in de Tweede Kamer. Het Tweede Kamerledenpanel Arnold Merkies (SP), Jacques Monasch (PvdA), Foort van Oosten (VVD) gaan zich erover buigen.

Spinnin' Records

Onlangs scoorde de 17-jarige Nederlander Martin Garrix een nummer 1 hit in Engeland. Hij en veel andere bekende DJ's staan onder contract bij het Nederlandse dance-label Spinnin' Records. Wat inmiddels het grootste dance-label ter wereld is. Een gesprek met de eigenaar van het label, Eelko van Kooten.