Hemmen26 sep '13 17:38

Paul van Liempt | GE Benelux, National Geographic en het Kamerledenpanel

Auteur: Lamyae Aharouay

De energiemarkt barst van de energie. Volgens Roland Teixeira, directeur van GE Benelux, zijn er ook voor Nederland nog genoeg kansen in Europa. Waar laat Nederland het liggen?

National Geographic
Al in 1888 was men geïnteresseerd in het vergroten en verspreiden van kennis over de natuur. De National Geographic Society werd toen opgericht. Deze maand viert zij haar 125e verjaardag. En ook de Nederlandse afdeling heeft reden voor een feestje, het Nederlandse tijdschrift bestaat 12,5 jaar. Hoofdredacteur Aart Aarsbergen is er vanaf het begin bij betrokken en is te gast.

Ethisch hacken
Goud, zilver én brons. Nederland won alledrie de medailles op de Cyberlympics, een soort Wereldkampioenschap ethisch hacken. Coen Steenbeek en Ivo Noppen van Deloitte wonnen de 1e prijs, en zijn te gast.

Trendsverwachting
Ter gelegenheid van het BNR-jubileum dit keer een speciale editie van de TrendsVerwachting waarin 15 jaar terug én 15 jaar vooruit wordt gekeken. De radio toen, nu, en in de toekomst.

Kamerledenpanel
De Algemene Politieke Beschouwingen zijn achter de rug, en volgende week beginnen de Financiele Beschouwingen. Met de Kamerleden Mark Harbers (VVD), Eddy van Hijum (CDA) en Paul van Meenen (D66).

Cowboys
Er zijn zakenmannen die handig gebruik maken van de mogelijkheden die het zakenleven ze biedt. Financieel Dagblad-journalist Mathijs Schiffers volgde geruime tijd Victor Muller van Spyker, vastgoedman Richard Homburg en Philip Adkins voormalig ceo van Fairstar. Hij bundelt hun avonturen in het boek Cowboys van het zakenleven.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen