BNR Paul van Liempt | Het Toneel Speelt, Doe Maar en regionale munteenheden
De theatherwereld is hard geraakt door Haagse bezuinigingen. Het Fonds Podiumkunsten heeft twintig miljoen euro per jaar te besteden, veertig procent minder dan eerst. Het Toneel Speelt lijkt te overleven, vanavond gaat voorstelling Familie in première. Directeur Ronald Klamer verraste in 1996 hij te theatherwereld met een nieuw verdienmodel. Heeft hij nu alweer een nieuwe bron van inkomsten paraat?
Doe maar: Dit is Alles
Doe Maar is een van de succesvolste bands in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Interviewer Patrick Lodiers en regisseu Martijn Nijboer nemen je in een documentaire mee van de start tot het bittere einde. Van gillende tienermeisjes die zo dicht mogelijke bij Henny Vrienten of Ernst Jansz wilden zijn, tot uitspraken over de soms stroeve samenwerking tussen de beiden heren.
Zorgpremie
Verstandige zorgverzekeraars zouden een deel van de kostenbesparing beter kunnen investeren in preventie, in plaats van teruggeven aan de consument. Dat is de mening van onze eigen cijferdokter Jurriaan Pröpper van bureau Adstrat.
Nederland zou eigenlijk het 17e Bundesland van Duitsland moeten worden, als we efficiënt uit de crisis willen komen. Dat is de mening van onze eigen cijferdokter Jurriaan Pröpper van bureau Adstrat.
Jonge denkers
Hoe kijken de De Jonge Denkers naar de Algemene Beschouwingen en wat zijn hun oplossingen voor de arbeidsmarkt? Met deze week: Bernd Damme, Jamila Aanzi en Willem Jan Hilderink.
Community currencies
De Amsterdamse Makkie, de Achterhoeker en de Rotterdamse Zuiderling. Drie voorbeelden van community currencies, oftewel lokale munteenheden, waar je sinds een paar jaar in regio mee kunt betalen. Een van de bedrijven die hier achter zit is Qoin en directeur Rob van Hilten vertelt wat het voordeel is van een lokale munt.
Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.