Hemmen23 jan '13 17:13Aangepast op 23 jan '13 20:18

Roelof Hemmen | Dure kinderen, schaatsen en rekenen

Auteur: BNR Webredactie

Je kind is je allerdierbaarste bezit, maar hoe voorkom je dat je van de roze wolk in de rode cijfers dendert? U hoort het van Jules van Bruggen (Oudermatch.nl), Henriette Raap (Wijzer in Geldzaken) en Keklik Yucel (Tweede-Kamerlid voor de PvdA).

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Schaatsen
De eerste toertocht van het seizoen wordt vandaag gereden. Een deel van die schaatsers staat iedere week wel op het ijs, maar deze dagen stappen ook veel gelegenheidsschaatsers het ijs op. Wat binden zij onder? In de studio is Hans Tollenaar, van schaatswinkel Engelbert in Haarlem.

NUsport
Vanaf vandaag moet de lente aanbreken voor NUsport. Het sportmagazine had het lastig, moest reorganiseren en verschijnt vanaf nu als maandblad in plaats van als weekblad. Wat dat betekent dat voor het blad én wie de machtigste man in de voetballerij is, weet hoofdredacteur Rogier van 't Hek.

Studeren
Het levert een rendement op van liefst 300%. Cijferdokter Jurriaan Pröpper heeft de cijfers paraat waarom langer studeren wél loont.

Jonge Denkers
De acht jongeren die een man in Eindhoven zouden hebben mishandeld, staan inmiddels met hun volledige naam en foto op het internet. Maar de rechtszaak moet nog komen. Het is voer voor het jonge denkerspanel, met daarin Renée Frissen, Maurice Seleky en Maartje Meuwissen.

Rekenen
Nederlandse kinderen rekenen maar matig. En uitgevers bedelven de scholen met allerlei rekenmethodes in een poging het te verbeteren. Maar hoe weet een school welke methode werkt? Als eerste uitgever liet Zwijsen hun methode Wizwijs onderzoeken door het Kohnstamm Instituut. In de studio is uitgever en onderwijskundige Jan van Wonderen.

Op de vierde dag van de Personal Finance Week staat de BNR-roadtruck op het Gustav Mahlerplein in Amsterdam.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen