Paul van Liempt | Hema, Spoorwegmuseum en Rietveld

Hemmen20 nov 2013

Over de aflevering

Directeur Ronald van Zetten legt uit waarom dit een goede zet is en vertelt ook over de internationale uitbreiding van Hema.

Spoorwegmuseum
Het is de oscar in de attractie-industrie: de THEA-Awards. Het Utrechtse Spoorwegmuseum is de grote winnaar dit jaar, met hun nieuwe attractie De Vuurproef. Directeur Paul van Vlijmen denkt dat dit kan bijdragen aan meer internationale bekendheid van het museum.

Goed Ondernemersschap
Hoe herken je een goed bestuurder? Aan zijn CV of aan zijn open en prikkelende bestuurscapaciteiten? Mijntje Lückenrath, hoogleraar Corporate Governance aan de Universiteit van Tilburg, vertelt hoe gedrag in de bestuurskamers bepalend is voor de koers van de onderneming.

Cijferdokter
Jurriaan Pröpper van Bureau Adstrat werpt deze week zijn licht over de wens van de OESO om de ECB geld te laten bijdrukken. De OESO is bang voor deflatie in de Eurozone en om dat te voorkomen moet onze centrale bank maatregelen nemen.

Jonge Denkers
Jongeren aan een tijdelijke baan helpen rond de feestdagen, dat is wat Ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk wil. Maar is dat realistisch? Met het Jonge Denkers-panel bespreken we de werkloosheidcijfers van het CBS en de aanpak Jeugdwerkloosheid.

Een echte Rietveld
De meubelontwerpen van architect Gerrit Rietveld worden nieuw leven ingeblazen door Titus Darley, ondernemer en oprichter van Ambacht Participaties én Egbert Rietveld, de kleinzoon van... De heruitgave van de Steltman stoel is te bewonderen op de aanstaande kunstbeurs van PAN Amsterdam.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.