Hemmen8 nov '13 16:52

BNR Paul van Liempt | Topman Fugro, exporteren naar China en het CIDI

Auteur: Karin Backx

De energiemarkt is volop in verandering. Wat gaat dat betekenen voor Fugro, als dienstverlener voor de olie- en gasindustrie. De vooruitzichten zijn positief. Het bedrijf denkt de omzet in zeven jaar tijd te gaan verdubbelen, verwacht Paul van Riel, CEO van Fugro.

Gans op het bord
We eten nog maar weinig gans in Nederland. En dat is zonde, want vanwege de overpopulatie worden er jaarlijks 150.000 afgeschoten. En daarvan belanden er dus maar weinig op ons bord. Jager Dirk-Jan Polak wil daar wat aan doen en is daarom het label Hollands Wild gestart.

China
Zaken doen met China wordt steeds interessanter en eenvoudiger. China is relatief nog altijd de goedkoopste fabrikant in de wereld en heeft de grootste consumentenmarkt. Ook de regels worden soepeler. Toch gaat nog maar twee procent van de Nederlandse export naar dit land. Een gesprek met Marion Tjin-Tham-Sjin van het bedrijf Splendid China, dat Nederlandse bedrijven helpt voet aan Chinese grond te krijgen. 

Afvallen
Mensen die af willen vallen, kunnen maar beter voedsel eten waar veel eiwitten in zitten. Dat zeggen onderzoekers van de University of Sydney in Australië. Philip Dröge, wetenschapsjournalist en hoofdredacteur van Faqt.nl, over de resultaten.

40 jaar CIDI
Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël, het CIDI bestaat veertig jaar. De organisatie werd opgericht om het publiek en de politiek voor te lichten over Israël en het Joodse volk. Ronny Naftaniel was 33 jaar lang directeur van het CIDI maar is inmiddels opgevolgd door Esther Voet. Een gesprek met Ronny Naftaniel over het CIDI en de problematiek in het Midden-Oosten.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij
BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen