Hemmen10 feb '12 09:11

BNR Paul van Liempt | Nudge, internetdrukkers en crowdfunding

Auteur: Harmen Simon Teunis

Jan van Betten zegde zijn baan als topman bij de Duitse tak van Reed-Elsevier op om zich volledig in te gaan zetten voor duurzaamheid. Hij kwam is terug naar Nederland en heeft hier Nudge opgericht.

Met Nudge wil Van Betten wil uitgroeien tot het grootste duurzame consumentenplatform van Nederland. Binnen een jaar is hij al uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid.

Om 10:15 praat Paul van Liempt met de 26-jarige directeur van People & Print, Marco Aarnink, over de zware tijden voor de traditionele drukkerijen. Tegen de stroom in wisten de oprichters van internetdrukker People en Print hun bedrijf uit te bouwen tot één van de snelst groeiende MKB-bedrijven van het land. Hun geheim? Ze focussen zich vooral op de kleine opdrachten. Het bedrijf doet het nu zo goed dat het de grens over gaat.

Iedereen kan zich journalist noemen en zeker sinds de opkomst van sociale media is het edele vak van burgerjournalist eenvoudig te beoefenen. De journalistiek verandert in hoog tempo en in welke richting het vak zich gaat bewegen, bespreekt Van Liempt om 10:50 met hét trendwatchers-duo van Nederland: Lieke en Richard Lamb.

In het Kamerledenpanel om 11:05 praat Van Liempt met PvdA'er Ed Groot, Jasper van Dijk van de SP en VVD'er Klaas Dijkhoff over de grote onderwerpen die nu het nieuws domineren: het laatste nieuws over Griekenland, het voorstel van VNO-NCW om voor iedereen de nullijn aan te houden en blikken alvast vooruit over het Spoordebat van volgende week.

Om 11:35 gaat het over crowdfunding. Het is voor steeds meer ondernemers een serieus alternatief voor een lening van de banken. Maar goed toezicht  op de investeerdersplatformen is er eigenlijk niet. Of beter gezegd, was er niet, want crowdfundingsplatform Goedvoorelkaar is nu de eerste in Nederland met een vergunning van de AFM. Van Liempt praat erover met Martijn van Schelven en Edwin Adams.

Gerelateerde artikelen