Hemmen12 mrt '12 11:45

Het nieuwe seksspeeltje voor mannen

Auteur: Anne-Greet Haars

Het ziet eruit als een omgevallen melkpak maar het is het middel om het taboe op seksspeeltjes voor mannen te doorbreken. Seksartikelen zijn voor de meeste mannen nog steeds not done.

De 'Willaboo' moet hier verandering in gaan brengen.

Vrouwen
Van de vrouwen tussen de 25 en 34 jaar heeft driekwart een vibrator. “Een vibrator is een artikel geworden dat heel normaal is geworden”, aldus Ouwerschuur. “Maar seksspeeltjes voor mannen zijn nog steeds een taboe. De markt voor erotische speeltjes is ongelijk verdeeld tussen mannen.”

Opblaaspop
Het stereotype beeld van een seksspeeltje voor mannen is de opblaaspop. “Er heerst een idee dat dit een vervanging is voor een vrouw en dat je dan niet zelf een vrouw kan versieren.”

Juist hierom heeft Thijs Ouwerschuur een seksspeeltje voor mannen bedacht. ”Het is een leuke uitdaging naast een aantal andere projecten. Mensen praten er niet snel over met elkaar. Maar het leek me onlogisch om te veronderstellen dat mannen minder bezig zijn met zelfbevrediging dan vrouwen.”

Vervanging
Ouwerschuur heeft met 30 à 40 mensen gesproken over de speeltjes voor mannen. “Ik kwam erachter dat vrouwen een sekspeeltje meer zien als iets leuks erbij en dat mannen het zien als ‘vervanging voor’.”

Naam
Het seksspeeltje heet de ‘Willaboo’. “Ik was op zoek naar een naam die leuk klinkt en waar je makkelijk over kan praten. Daarbij moet de naam goed vindbaar zijn en nog niet bestaan.“

Artikel
De ‘Willaboo’ is een opblaasbaar artikel wat in de verpakking heel klein is (8 bij 10 centimeter). “Het is plat, dus het kan door de brievenbus heen. Daarbij is het niet gelijk herkenbaar als een seks artikel. Tevens is het weg te werpen, dus het is voor de hygiëne en het gemak een mooi artikel.”

Gerelateerde artikelen