Hemmen22 mei '13 09:34

Paul van Liempt | Internationale samenwerking, open wetlab en land in de war

Auteur: BNR Webredactie

Alexander Kohnstamm, de directeur van Partos, de Branchevereniging voor Internationale Samenwerking. We gaan het hebben over het imago van de sector én over de rol die het bedrijfsleven kan nemen in de ontwikkelingshulp.

Hebben banken nog wel genoeg geld beschikbaar om ondernemers te financieren? En vertellen ze bij een afwijzing wel altijd de waarheid? Het Utrechtse adviesbureau ICC springt in het gat tussen de ondernemer en de bank. Met onder meer een paar oud-bankiers op de loonlijst weten zij ook wat de bank de ondernemer niét vertelt. Jeroen Willems, directeur bij ICC vertelt erover.

Open Wetlab
Biohacking: overal ter wereld zijn kleine clubjes mensen bezig met het manipuleren van cellen en DNA. En al klinkt dat eng, maar zonder de technieken die erachter zitten, waren we niet zo ver in de medicijnen en landbouw. In Amsterdam organiseert Waag Society Biohacking-bijeenkomsten. Lucas Evers, initiatiefnemer van het Open Wetlab.

De weg kwijt
In zijn debuutroman 'Welkom Thuis' schetst schrijver en journalist Edwin Winkels een zwart toekomstbeeld voor een Nederland dat volledig de weg kwijt is. Het boek gaat over een surrealistische tocht van een emigrant die na 12 jaar terugkomt in Nederland om zijn stervende vader te bezoeken. Hij treft een land aan dat verscheurd, intolerant en gewelddadig is geworden.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen