Hemmen24 mei '13 18:07Aangepast op 27 mei '13 09:23

Paul van Liempt | Liquefied Natural Gas, DJ Mag en zingeving op de Zuid-As

Auteur: BNR Webredactie

Gate terminal heeft genoeg capaciteit om in een kwart van de Nederlandse gasbehoefte te voorzien. Alleen hoe krijgen we Nederland aan LNG? Te gast is Gate terminal-directeur Dick Meurs.

DJ Mag
Nederlandse dj's behoren tot de internationale top EN de dance-scene levert een belangrijke bijdrage aan de economie. Om dat te onderstrepen komt het Britse DJ Mag nu ook met een Nederlandse editie.

Architect van musea
In Den Bosch opende afgelopen vrijdag het vernieuwde museumkwartier, komende vrijdag opent museum de Fundatie in Zwolle opnieuw haar deuren en in september gaat het Friese museum in Leeuwarden weer gasten ontvangen na een flinke renovatie. Al deze musea zijn gerenoveerd door één man: Hubert-Jan Henket.

Vrouwen met een kinderwens
Vrouwen met een kinderwens kunnen maar beter niet gestresst overkomen, concluderen Finse wetenschappers. Want als er iets is wat mannen niet aantrekkelijk vinden, dan zijn het wel gestresste vrouwen. Wetenschapsjournaliste Tosca Sel kent het onderzoek.

Belastingontduiking
Het einde van het voetbalseizoen, de GP van Monaco en de Giro d'Italia vormen de ingrediënten voor ons sportpanel. Met daarin: Pim de Vos, John den Braber en Allard Kalff.

Zuid-As
Het is niet de eerste plek waar je een cultuurhuis verwacht: de Amsterdamse Zuid-As. 'De Nieuwe Poort' moet zingeving naar de plek brengen die wordt gedomineerd door grote advocatenkantoren en bankgebouwen. Te gast is de man achter het huis, dominee Ruben van Zwieten.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen