Hemmen24 sep '13 17:58

BNR Paul van Liempt | Topman Amazon, Nederlands Film Festival en het economenpanel

Auteur: Karin Backx

We kennen Amazon allemaal als hét internationale internet-warenhuis. Maar het bedrijf richt zich ook steeds meer op diensten voor bedrijven in de cloud. Ontstijgt Amazon zo langzamerhand de status van online retailer?

Met een gedreven CEO als Jeff Bezos lijkt geen ambitie te hoog. We bespreken het allemaal met de van oorsprong Nederlandse vice-president en Chief Technology Officer van Amazon, Werner Vogels.

De Nederlandse film
De Gouden Kalveren staan weer voor de deur, vandaag begint in Utrecht het Nederlands Film Festival. En terwijl het Nederlandse filmlandschap steeds minder subsidie van de overheid krijgt, starten de producenten Wilant Boekelman en René Huybrechtse uitgerekend nu een nieuw film-productiehuis.

Bax-shop
Als tiener begon hij samen met zijn broer een webwinkel in muziek-apparatuur en instrumenten, de Bax-shop. Het bedrijf groeide de afgelopen jaren als kool en heeft inmiddels 140 mensen in dienst. Ook lonkt het buitenland. Jochanan Bax, mede-oprichter van de Bax-shop, schuift aan.

Aanklacht John de Mol
Scriptschrijver Michael Roy Barry heeft een rechtszaak aangespannen tegen John de Mol en zijn bedrijf Talpa. Hij beweert dat Talpa zijn tv-idee zonder toestemming heeft overgenomen. Entertainment-journalist Mark Koster komt erover vertellen.

De beste begroting
Zoals gebruikelijk na Prinsjesdag hebben de verschillende oppositiepartijen hun tegenbegrotingen gepresenteerd. De zes miljard van het Kabinet worden er vier als het aan D66 ligt en het CDA wil de zes miljard op een andere manier  bezuinigingen.  Hoe kijkt het economenpanel aan tegen al die plannen? Te gast zijn: Ivo Arnold, Hoogleraar Monetaire economie aan de Universiteit Neyenrode, Robin Fransman, adjunct-directeur van het Holland Financial Centre en Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw.

Opzij
Toen ze aan haar job begon, riepen zelfs ministers in dit land dat de emancipatie van vrouwen al vertooid was. Inmiddels durft niemand dit meer te zeggen. Haar taak zit erop. Margriet van der Linden stopt na vijf jaar als hoofdredacteur van het vrouwenblad Opzij.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen