Hemmen3 aug '16 09:17Aangepast op 5 aug '16 15:55

3 augustus | Libië en Trump, de ondernemer

Auteur: Martje Schoemaker

Amerikaanse bombardementen, drie regeringen, chaos en één Nederlandse optimist. Te gast is Herman Klijnsma, Libiëkenner en lobbyist in Nederland en Libië.

Facebook vertrouwen
Google en Facebook weten alles van ons. Vinden we dat prima, omdat we ze blind vertrouwen of omdat we simpelweg verslaafd zijn? Esther Keymolen is techniekfilosoof en gepromoveerd op online vertrouwen.

Trump, de ondernemer
Donald Trump wil de ervaringen die hij opdeed als ondernemer gebruiken in het Witte Huis. Tot grote ergernis van superbelegger Warren Buffet en miljardair Michael Bloomberg- die Trump een rampondernemer noemen, die een spoor van faillissementen, rechtszaken, boze aandeelhouders, bedrogen aannemers en gedesillusioneerde klanten achterliet. We praten erover met Yuri van der Sluis, schrijver van het boek: 'Vertrouw me, ik ben verkoper'.

Economen
De OPEC heeft een nieuwe baas, de Bank of England komt met een rentebesluit en Japan deelt geld uit. We praten erover met Bert Colijn (Senior Econoom ING) en Bas Jacobs (Hoogleraar Openbare financiën en Economisch beleid Erasmus Universiteit Rotterdam).

Klein wonen als exportproduct
Een Nederlands architectenbureau verovert New York met hun woonconcept Urby. 900 goedgeprijsde, kleine woningen. Erikjan Vermeulen is partner bij Architectenbureau Concrete.

Gerelateerde artikelen