7 oktober | Paul Depla, transgender en politici

Hemmen7 okt 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Duurzame mode
De Dutch Sustainable Fashion Week gaat van start. Expert Marieke Eyskoot over hoe het er nu voor staat in de mode op het gebied van duurzaamheid.

Politici
Paul Tang (PvdA-europarlementariër), Jan Paternotte (D66-fractievoorzitter Amsterdam) en Paul Ulenbelt (SP-kamerlid) over het verkiezingprogramma van de VVD, ambassadeur voor ouderenwerkloosheid John de Wolf en de misser van staatssecretaris Wiebes.

Transgender
Ze was 11 jaar oud toen ze er achter kwam dat ze in het verkeerde lichaam zat. Jessie Bosch is transgender. Op YouTube maakt ze video's over make-up, maar ook over haar transformatie van man naar vrouw. Gisteren won ze de publieksprijs in de 'Jonge 100'-lijst van inspirerende jongeren.

Jan Versweyveld

Tijdens de "Knights of Illumination Awards" in London werd scenograaf en lichtontwerper Jan Versweyveld, van Toneelgroep Amsterdam, 'geridderd' om zijn lichtwerk in het toneelstuk "Song from far Away". Samen met zijn partner Ivo van Hove gooit hij keer op keer hoge ogen in de internationale theaterwereld met hun producties.