25 april | Kansspelautoriteit, waterproject en mode-ontwerper

Hemmen25 apr '17 08:450
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Waterproject

IJs maken in de woestijn! Het lijkt totaal van de zotte... Uitvinder Ap Verheggen is er serieus mee bezig voor Defensie. Met zijn project Sunglacier wil hij ijs produceren uit waterdamp.

De Kantine

Het laatste nieuws bespreken we met Ria Cats (politiek verslaggever bij het Financieele Dagblad) en Jaap Stalenburg (columnist bij sportblad Helden).

Japanse Duizendknoop

Het is een plaag: de Japanse Duizendknoop. Dit onkruid rukt op in de grote steden en tast flora en fauna, stoepen en funderingen aan. En je doet niks tegen die Japanse Duizendknoop. Trek het uit de grond of bestrijd het met gif en voor je het weet is het terug. Giel Kaagman, chef-kok bij restaurant Kaagman & Kortekaas in Amsterdam, heeft een oplossing.

ON/OFF

We worden opgeslokt door een alsmaar groter wordende zee van digitale technologie. Het maakt ons leven makkelijker en aangenamer, maar we raken er ook aan verslaafd! Mediawetenschapper, Sidney Vollmer maakte de balans op en schreef er het boek ON/OFF over.

Mode-ontwerper

Keihard werken voor die ultieme baan bij Prada, Gucci of Chanel. En dan sla je een aanbod van Dolce & Gabbana af! Ontwerper Jade van der Mark was zo gek en nu timmert ze aan de weg met haar eigen collectie.