Gaan we naar het WK?

Hemmen31 aug 20171 uur 38 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Rubriek politiek
Samen met prominente journalisten onderzoekt Laurens Boven wat politiek Den Haag moet weten van het land en vandaag is het de beurt aan de regio Den Haag.

Portret op een bord
Wat was uw mooiste eet-herinnering? Met deze vraag houdt 'Creative Chef' Jasper Udink ten Cate zich bezig. Voor het Frans Hals-museum gaat hij 'portretten' op een bord maken.

De nieuwe partijvoorzitter van 50PLUS
Hij moet rust brengen in het vaak roerige 50PLUS en aantonen dat zijn partij meer kan dan zich alleen hardmaken voor de pensioenen van ouderen en het terugbrengen van de aow-leeftijd. De nieuwe partijvoorzitter van 50PLUS Jan Zoetelief moet daar voor gaan zorgen en daarom is hij bij ons te gast.

Hooligans
Voetbal is oorlog. Tenminste, door hooligans komt die uitspraak vaak akelig dicht in de buurt van de waarheid. En een enkele keer leidde voetbalgeweld zelfs een burgeroorlog in. Schrijver Friso Schotanus schreef het boek 'Toen Was Geweld Heel Gewoon' dat maandag in de winkels ligt.

Gijs Scholten van Aschat, de nieuwe voorzitter van de Akademie van Kunsten
Gijs Scholten van Aschat lijkt voor een onmogelijke opgave te staan. Hij gaat als nieuwe voorzitter van de Akademie van Kunsten de komende jaren de Nederlandse politiek weer enthousiasmeren voor kunst en cultuur. Hoe hij dit gaat doen vertelt hij bij ons.