Zakendoen met Apps7 feb '14 14:39

Zakendoen met Apps | Swiftkey Note, Send reduced, Kingston en TeamNL

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps die een must zijn om te downloaden. Deze week: Swiftkey Note, Send reduced, Kingston en TeamNL.

Swiftkey note voor iPhone en iPad (Gratis)

Apple staat niet toe dat er custom keybords voor de iPhone ontwikkeld worden. Bij Android mag dat wel en daar zijn twee succesvolle apps voor uitgekomen, namelijk Swype en Swiftkey. Deze laatste heeft nu alsnog zijn keyboard beschikbaar gemaakt voor de iPhone, zij het via een omweg. Ze hebben het keyboard ingebouwd in een eigen app, Swiftkey Note. In deze app kan je notities maken waarbij je het Swiftkey keyboard kunt gebruiken. En dat is handig omdat de kracht van het keyboard is dat het heel goed kan voorspellen welke woorden je wil gaan typen. Op basis daarvan doet de app al suggesties en kun je woorden 1x aantikken zodat ze niet helemaal getypt hoeven te worden. De app let hierbij niet alleen op de spelling om uit te rekenen welk woord het gaat worden, maar geeft ook synoniemen en alternatieven. En dat kan veel tijd schelen. Kan!, maar hoeft niet want voor het snel typen van een kort berichtje is het gedoe om deze app te openen, iets te typen, andere app openen, plakken en versturen. Er zit een deelfunctie in om een tekst snel te delen via imessage of e-mail, maar toch. Je kunt aan de notes tags toevoegen en binnen de app snel door al je notes zoeken. Het is dus zeker handig als je wel langere teksten moet typen, en... als ze in het Engels zijn. Want Nederlands wordt nog niet ondersteund door de iOS versie. Grote kans dat dit wel snel komt want de Android versie ondersteunt al 61 talen. De app ondersteunt nu Duits, Engels, Spaans, Frans en Italiaans en kan synchroniseren met Evernote. Verder bevat de app nog instellingen om de app enigszins aan te passen in waar het suggesties toont, en wat speciale toetsen zijn. Ter eigen meerdere eer en glorie geeft de app ook nog statistieken over hoeveel tijd je bespaart hebt door deze app te gebruiken i.p.v. een gewoon toetsenbord. 

https://itunes.apple.com/nl/app/swiftkey-note/id773299901?l=en&mt=8

Send reduced voor Android (Gratis)

Bij de iPhone wordt bij het versturen vaan een foto gevraagd in welke resolutie je hem wil versturen, om te voorkomen dat je enorme bestanden verstuurt als dat niet nodig is. En dat scheelt tijd en dataverbruik, nog los van opslag bij de ontvanger. Bij Android is dat geen standaard functie, dus daar heeft iemand iets moois voor bedacht. Zodra je een foto wil versturen krijg je de keuze uit welke apps je daarvoor wil gebruiken. Kies je de eerste keer Send Reduced dan geef je aan in welke resolutie je de foto wil versturen en via welke app. Die keuze kan je als standaard opslaan, maar je kunt ook kiezen om dit elke keer in te stellen. Andersom is ook mogelijk; als je vanuit e-mail een foto aantikt, kun je Send reduced openen om de foto eerst te verkleinen. Typisch functionaliteit waarvan je verwacht dat het standaard in Android zit.

https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.omegacentauri.SendReduced

En de gadget van de week:

 

De Kingston DataTraveler HyperX Predator (€ 1160,-)

Voor mensen die niet vertrouwen op cloud-storage en wel altijd de beschikking willen hebben over al hun data. Of mensen die altijd een backup bij zich willen dragen. Kingston is bekend van zijn harde schijven en USB sticks, maar heeft nu de moeder van alle USB sticks gepresenteerd. Over een paar jaar lachen we hier om, maar met 1 Gigabyte aan data opslag op een USB stick heb nu je meer opslag in je handpalm dan de meeste laptops op hun harde schijf hebben. Dat kost dan ook wel een paar centen, maar alleen voor de naam zou je dat al bijna over hebben. 

Kinston.com

En hoe kan het ook anders... (als de tijd het toelaat)

TeamNL voor iPhone en Android (Gratis)

Deze officiële app van het NOC*NSF is uitgegeven voor iPhone en Android (helaas geen Windows Phone) en houdt je op de hoogte van alle activiteiten van de NL sporters. Binnen de app is een tweedeling gemaakt voor het Olympische team en het Paralympische team. Voor beide is de functionaliteit hetzelfde, alleen zijn de schema's en sporters anders. Je komt standaard binnen op het schema van de wedstrijden en ziet meteen welke sporters wanneer in actie komen. Vervolgens kan je per sporter wat informatie zien, hem bookmarken en voor de wedstrijd een alarm instellen. Doorklikken op een sporter toont een bio met eventueel een filmpje, de sociale media links, het programma voor die sporter en de behaalde resultaten in het verleden. De app verzamelt olympisch nieuws uit verschillende bronnen. Ook is er een medailletabel die hopelijk snel gevuld gaat worden. Binnen de app kunnen gebruikers berichten achterlaten en verder komen de sponsors nog even aan bod met hun eigen pagina. Een mooie app om de Nederlanders te volgen, jammer dat er geen Windows Phone versie is. 

Sochi 2014 Results voor iPhone, Android, Windows Phone en Blackberry (Gratis)

En dan is er natuurlijk de officiële app van de organisatie van de Winterspelen 2014. Deze app geeft alle speelschema's van alle wedstrijden voor alle sporters en heeft uiteraard een uitslagentabel. Bij het opstarten kun je aangeven wanneer je push notificaties wilt ontvangen, bij welke gelegenheid, van welke sporten en welke sporters. Een handig overzicht geeft direct weer welke evenementen er nu of straks aan bod komen. Verder kun je binnen de app tickets bestellen en is er een online shop die allerlei zaken verkoopt zoals: Souvenirs, Kleding, Accessoires, Mascottes, Servies en meer.

http://www.sochi2014.com/en

Gerelateerde artikelen