
Dit is de chocoladehamburger
De maker van de duurste hamburger ter wereld is terug. Dit keer met een iets goedkopere hamburger, maar daardoor niet minder bijzonder: de hamburger met chocolade.
De maker van de duurste hamburger ter wereld is terug. Dit keer met een iets goedkopere hamburger, maar daardoor niet minder bijzonder: de hamburger met chocolade.
Een simpele hamburger krijg je al voor één euro en die bestaat dan uit twee stukjes brood, een stuk vlees en met veel geluk twee augurkjes. Maar wat krijg je als je twee ruggen neerlegt voor een hamburger?
De helft van de Nederlandse volwassenen heeft overgewicht of obesitas. En volgens voedingswetenschappers kunnen gemeenten daar iets aan doen, door het straatbeeld gezonder te maken.
Wetenschappers willen een nieuwe categorie toevoegen aan de schaal van dikheid. Behalve overgewicht en obees bestaat nu ook de categorie ‘te vet’. En er is een grote kans dat jij tot die groep behoort.
Nederlandse vrouwen worden niet gezond oud. Dat blijkt uit een internationale vergelijking van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, uitgevoerd door het CBS.
Het is slecht gesteld met de Nederlandse taco, als we tv-kok René Pluijm mogen geloven. Toch is de taco hier populair: de Amerikaanse fastfoodketengigant Taco Bell heeft zelfs besloten een filiaal in Nederland te openen. Time to taco 'bout it!
Een lekker zout soepje, daar kikker je van op. Maar dan moet je 't er straks wel zelf in gooien, dat zout, want voedselfabrikant Honig is om: in de soepmixen zitten straks minder E-nummers en minder zout.
Met wetenschappelijk precisie heeft Karin Lambrechtse de voeding voor de Olympische baanwielrenners voorbereid in de aanloop naar de Spelen. Maar wat mogen de topsporters nou wel of niet eten ter voorbereiding? De voedingsadviseur en voormalig danseres legt uit.
Deze hele zomer organiseert BNR mini-colleges, om te voorkomen dat je IQ afneemt tijdens je vakantie. Deze week gaan de colleges over eten. Vandaag: Christian Bröer vertelt over de medicalisering van ons eten.
IJsondernemer Roberto Gelato bedacht een nieuw soort ijs. Je verwacht het niet: ijs van frikandellen.
Nederlanders laten gemiddeld één keer per week een maaltijd bezorgen, of halen die af. En de markt blijft groeien, blijkt uit onderzoek van ABN Amro.
Morgen begint in Zeeland het kreeftenseizoen. Kenners weten al langer dat de lekkerste kreeften uit onze eigen Oosterschelde komen.
Een aap zit de halve dag te kauwen, maar wij kauwen ons eten in een paar minuten per dag. Hoe we dat voor elkaar hebben gekregen was een groot raadsel, maar onderzoekers aan de Harvard Universiteit hebben dat nu opgelost.
Koppen, staarten, ballen en organen zijn mooie en heerlijke producten, zegt 'kop-tot-kont-kok' Nel Schellekens. Zij wil graag heel Nederland aan het restvlees.
Aan een Grexit valt best geld te verdienen, zo bewijst een slimme Griek uit Nijmegen. Ben je meer van de lijn Merkel of is Tsipras meer naar je smaak?
Een muisarm, whats-app duim, gevoelige vingertoppen van het swipen op de i-pad. Je hoort er nog maar weinig over, maar RSI is de wereld nog niet uit.
Eten tijdens chemotherapie is een kwestie van het vinden van de juiste textuur en temperatuur om patiënten aan het eten te krijgen.
Als je opschrijft wat je op een dag eet, dan zie je wat je allemaal eet op een dag. Toch is je eetgedrag veranderen niet makkelijk. Hoe motiveer je jezelf om anders te gaan eten?
In het Achterhoekse Rekken hebben donderdagavond enkele honderden mensen een manifestatie gehouden tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum. Dat meldt Omroep Gelderland.
De Nederlandse inzending voor het songfestival is bekend. Het nummer waarmee Trijntje Oosterhuis gaat proberen het succes van The Common Linnets te evenaren heet 'Walk Along'
Voedselwaakhond Foodwatch wil dat er nog veel meer informatie op de etiketten komt te staan dan nu al het geval is. Volgens hen worden consumenten nog steeds misleid.
De Belgische overheid wil dat de eigen bevolking meer eenpansgerechten gaat koken vanwege het stroomtekort door de sluiting van drie kerncentrales. En dat kán prima, zegt René Pluijm, kok en presentator van het programma Pluijms Eetbare Wereld. "Als je ingrediënten gebruikt die snel gaar zijn, zoals vis en groenten: geen enkel probleem, razendsnel en heerlijk!"
We worden dikker en bewegen minder. De supermarkt ligt vol met suikerzoete verleidingen of... worden we eindelijk verstandig met eten?
Rozijnen, komkommer, appel of toch die witte boterham met pindakaas. De scholen zijn begonnen. Wat stop je in de broodtrommel van je kind?
Het ene kookboek zegt dat je geen koolhydraten mag eten, het andere kookboek zegt dat tarwe de boosdoener is. Weet u nog wat u wel mag eten?
Artsen die samenwerken met ingenieurs, en andersom. In de MedicalDelta van Zuid-Holland is dat de normaalste zaak van de wereld.
Het kan verkeren: vandaag precies 28 jaar geleden won Evert van Benthem de Elfstedentocht, maar nu lijkt de winter verder weg dan ooit. In Limburg zijn ze al begonnen met asperges steken. Dat gebeurde nooit eerder zo vroeg in het jaar.
Foie gras mag gewoon op het menu blijven staan. Stichting Wakker Dier vroeg staatssecretaris Dijksma om een importverbod, maar Europese regels maken een verbod onmogelijk. Topkok Pierre Wind vindt dat de politiek zich überhaupt niet moet bemoeien met zijn menu.
De 'cronut' is een absolute hit in Amerika. Mensen staan er uren voor in de rij bij de bakker. De vonk sloeg inmiddels over naar Zwolle, waar bakkerij Van Orsouw de traktatie in zijn assortiment heeft opgenomen. En ook daar loopt het gebakje als een trein...
In je eentje uit eten gaan. Veel mensen doen dat niet omdat het niet gezellig, of zelfs zielig zou zijn. Onterecht, zegt ontwerpster Marina van Goor.