
Al kokende van jezelf gaan houden
Nederland kent steeds meer singles, en die koken niet gauw of graag voor zichzelf. Nu is er een kookboek speciaal voor hen, zodat ze niet meer altijd met een pizza op de bank hoeven te zitten.
Nederland kent steeds meer singles, en die koken niet gauw of graag voor zichzelf. Nu is er een kookboek speciaal voor hen, zodat ze niet meer altijd met een pizza op de bank hoeven te zitten.
Van alleseter naar beterweter, dat is het streven van meesterkok Rudolph van Veen. Begin 2017 hoopt hij een foodplatform met aandacht voor maatschappelijke relevantie te lanceren. Eerder dit jaar vertrok hij bij kookzender 24Kitchen.
Kokend Nederland staat op z'n kop, want Yotam Ottolenghi, één van de meest populaire koks ter wereld, is in Amsterdam. Bij Boekhandel Scheltema kun je een handtekening halen en wat proeven.
Er zijn in Nederland drie tweesterrenrestaurants bij gekomen. Dat maakte Michelin maandag in Maastricht bekend, waar de sterren werden uitgedeeld. Het gaat om Librije's zusje in Amsterdam, 't Nonnetje in Harderwijk en Lindehof in Nuenen.
Het ene kookboek zegt dat je geen koolhydraten mag eten, het andere kookboek zegt dat tarwe de boosdoener is. Weet u nog wat u wel mag eten?
Geen kookeiland tot je beschikking? Te weinig pannen voor al het groenten en fruit? Dat hoeft geen probleem te zijn voor het koken van je kerstdiner, want dat kan ook in de...afwasmachine!
Nog even en we weten weer waar we moeten gaan eten! Vandaag worden de Michelinsterren uitgereikt, en het lijkt erop dat een restaurant in het land vandaag een derde ster krijgt.
Ricardo van Ede was ooit de jongste chef-kok ooit in Nederland met een Michelinster. Deze maand verscheen zijn boek: 'Ricardo, de topchef die op zijn 21e een michelinster kreeg'.
Robert Kranenborg sleepte meerdere Michelinsterren in de wacht en hij is bijna elke dag op tv te zien in het programma Topchef. Kranenborg gaat nu ook aan de slag voor de dinnershow Palazzo.
Vijf koks kruisen de pollepels, want maar eentje mag ons land vertegenwoordigen in de strijd om de titel der titels: de Bocuse d'Or.
Veel andere landen hadden het al, maar Nederland nu ook: een themakanaal volledig gewijd aan eten en koken. Het heet 24Kitchen. Paul van Liempt interviewde de oprichter Jan Dekker.