
Als je van wiskunde geen chocola kunt maken, draai het dan om
Wiskundigen én liefhebbers van chocolade moeten vandaag vooral even het wetenschapsblad European Journal of Physics opzoeken. Daar komt namelijk heel wat spanning aan de oppervlakte.
Wiskundigen én liefhebbers van chocolade moeten vandaag vooral even het wetenschapsblad European Journal of Physics opzoeken. Daar komt namelijk heel wat spanning aan de oppervlakte.
Het gaat slecht met de cacao uit Ghana. Regeringsbronnen schatten de huidige oogst op niet meer dan 700.000 ton, ver onder de eerdere prognose van ruim 1 miljoen ton. Handelaren verwachten dat het de prijs van de grondstof van chocolade zal doen opdrijven.
Chocola eten vermindert het risico op hartaanvallen en beroertes. Maar..dan moet je wel tien jaar lang elke dag een reep pure chocola eten. En echt bittere chocola, met minstens 70 procent cacao.
De paashaas zit dit jaar tevergeefs in de haven van Amsterdam te wachten op de cacao-schepen uit Ivoorkust.