
Reddingsplan voor bedreigde Zeeuwse oesters
Het ging een tijd slecht met de Zeeuwse oester. Een slakje bedreigt het voortbestaan van de oester. Maar daar komt nu verandering in. Er is een reddingsplan voor de oester gemaakt.
Het ging een tijd slecht met de Zeeuwse oester. Een slakje bedreigt het voortbestaan van de oester. Maar daar komt nu verandering in. Er is een reddingsplan voor de oester gemaakt.
Vandaag is het Nederlandse oesterseizoen officieel geopend in Yerseke. Nederlandse oesters doen het goed, met name in Parijs is er veel vraag naar.
Met kerst eten we hert, eend, zalm, maar ook oesters. Deze delicatesse lijkt steeds populairder te worden in Nederland en zeker rond de feestdagen. Het Zeeuwse Yerseke is daarom in december ook de thuisbasis van meer dan 10 miljoen oesters.
De oester wordt steeds meer van de 'gewone man': moet de frikandel zich al zorgen gaan maken?
Goed nieuws voor liefhebbers van oesters. In de Oosterschelde ondergaan de percelen waarin de weke schelpdiertjes worden gekweekt een facelift.
Woensdag begint het nieuwe oesterseizoen. Niet te missen bij een feestje op niveau. En wat moet je erbij drinken? BNR helpt je bij het kiezen.