Series23 dec '19 17:17

Bruggen op de bankbiljetten van de Euro

Auteur: BNR Webredactie

Dat er op Texel meer schapen leven dan mensen. En dat de Vaalserberg het hoogste punt van Nederland is. Dat wisten we al. In de reportageserie ‘Onbekend Nederland’ gaan wij op zoek naar feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist.

Vandaag: de bruggen op de bankbiljetten van de Euro. Die staan namelijk in Spijkenisse, ontworpen en gemaakt door kunstenaar Robin Stam. Verslaggever Harmen van der Veen bekijkt met hem de bruggen. 'Aan de ene zijde van de biljetten zie je poorten, aan de andere kant bruggen. Ik ben me erin gaan verdiepen en kwam erachter dat ze fictief waren', zegt Stam.

Het nieuwe bankbiljet van 50 euro dat vanaf 4 april door De Nederlandsche Bank wordt verspreid. Het biljet heeft een doorzichtig venster met daarin een hologram met het portret van de mythologische figuur Europa. Verder bevat het een smaragdgroen cijfer en een aantal nieuwe echtheidskenmerken.
Het nieuwe bankbiljet van 50 euro dat vanaf 4 april door De Nederlandsche Bank wordt verspreid. Het biljet heeft een doorzichtig venster met daarin een hologram met het portret van de mythologische figuur Europa. Verder bevat het een smaragdgroen cijfer en een aantal nieuwe echtheidskenmerken. (ANP JEROEN JUMELET)

Gerelateerde artikelen