Sport6 sep '19 12:11

Verstappen start met nieuwe motor in GP Italië

Auteur: BNR Webredactie

We zien dit weekend tijdens de Grote Prijs van Italië op het circuit van Monza zeker inhaalmanoeuvres van Max Verstappen. Verstappen start bijna helemaal achteraan want hij heeft een nieuwe motor, de Spec 4 van Honda. En ze zijn er bij Red Bull Racing achter waarom Verstappen regelmatig niet optimaal start.

Door de installatie van de nieuwe motor krijgt Verstappen een gridstraf en start hij dus van achteren. Maar tegelijk geeft die motor Verstappen meer vermogen. 'Hij zegt: ''het is een grote, zo niet de grootste stap die we gaan zetten met Honda''', zegt Annick van der Leeuw, onze Formule 1-commentator. Ironisch gezien moet hij wel naast zijn oude teamgenoot Pierre Gasly starten, die ook een nieuwe motor krijgt.

Ook het overlijden van de coureur Antoine Hubert houdt de gemoederen nog bezig. 'Er wordt veel gepraat over racen en risico's', zegt van der Leeuw. Rijders als Vettel vinden dat de sport dan maar wat saaier moet, zodat het tenminste veiliger wordt.

LUISTER OOK: Grand Prix België barst straks los

LUISTER OOK: We zijn verwend: Max' tweede plek doet toch een beetje pijn

Max Verstappen teleurgesteld na afloop van de Italiaanse Grand Prix op het circuit van Monza vorig jaar.
Max Verstappen teleurgesteld na afloop van de Italiaanse Grand Prix op het circuit van Monza vorig jaar. (ANP FRITS VAN ELDIK)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen