Sport15 nov '19 18:06

Verbouwing Circuit Zandvoort in februari klaar

Auteur: Noud Broekhof

Circuit Zandvoort verwacht in februari klaar te zijn met de werkzaamheden aan de racebaan. De verbouwing, die begin vorige week van start ging, loopt volgens plan. Dat zegt Robert van Overdijk, de directeur van Circuit Zandvoort en directielid van de Dutch GP-organisatie, in de BNR-podcast The Road to Zandvoort.

2019-10-15 12:06:48 ZANDVOORT - Luchtfoto van Circuit Zandvoort. Op het circuit wordt gewerkt aan de hoofdtribune. Verschillende natuur- en milieuorganisaties stappen naar de rechter omdat ze willen dat de werkzaamheden worden stilgelegd. ANP SEM VAN DER WAL
2019-10-15 12:06:48 ZANDVOORT - Luchtfoto van Circuit Zandvoort. Op het circuit wordt gewerkt aan de hoofdtribune. Verschillende natuur- en milieuorganisaties stappen naar de rechter omdat ze willen dat de werkzaamheden worden stilgelegd. ANP SEM VAN DER WAL ( ANP)

Volgens Van Overdijk is de verbouwing van het circuit in volle gang. 'Ik kan geen drie plekken aanwijzen waar ze niet bezig zijn.' Maar hij benadrukt dat alle stappen in de juiste volgorde gezet moeten worden. 'Als we onze vergunningen binnen hebben, gaan we pas met die werkzaamheden aan de slag. Maar dat zijn er inmiddels heel veel. Er wordt echt mega hard gewerkt', zegt hij.

Februari

De werkzaamheden aan de baan liggen vooralsnog op schema. 'Met de planning komt het goed. Daar hebben we rekening mee gehouden. Daar zit lucht in', zegt Van Overdijk. Hij wil de exploitatie van het circuit begin volgend jaar weer opstarten. 'We gokken erop dat dit ergens in februari gaat gebeuren.'

Als de verbouwing klaar is, dan volgt niet veel later ook de Grade One-licentie van de FIA waarmee de Grand Prix officieel verreden kan worden in Zandvoort. Van Overdijk noemt het verkrijgen van de licentie 'een formaliteit'.

Luister de hele aflevering van The Road to Zandvoort terug.

Gerelateerde artikelen