Sport2 dec '19 17:23Aangepast op 3 dec '19 11:44

'Evenementenvergunning Dutch GP voor 1 januari binnen'

Auteur: Noud Broekhof

Circuit Zandvoort verwacht dat de gemeente voor 1 januari een evenementenvergunning voor de Dutch Grand Prix afgeeft. Dat zegt directeur van de racebaan Robert van Overdijk tegen BNR. De vergunning, met als belangrijk onderdeel het mobiliteitsplan, werd gisterenavond officieel ingediend bij de gemeente Zandvoort.

Verbouwing Circuit Zandvoort
Verbouwing Circuit Zandvoort (Noud Broekhof)

Luister ook | Podcast The Road to Zandvoort

Het mobiliteitsplan is van groot belang om Zandvoort, het circuit en de omgeving bereikbaar te houden tijdens de Grand Prix. Van Overdijk denkt dat de vergunning nog deze maand wordt verstrekt. 'We hebben alle overheden meegenomen in dit verhaal, ook de omliggende gemeenten. Ik hoop dat we ergens voor het einde van het jaar positieve feedback zullen krijgen', zegt hij.

Bouwput

Circuit Zandvoort ligt nog steeds op schema met de verbouwing van de racebaan voor de komst van de Formule 1. Een maand nadat de eerste werkzaamheden begonnen, kreeg de pers vandaag de kans om met eigen ogen te zien wat er allemaal gebeurt op het circuit. 'Het is één grote bouwput. Overal waar je kijkt, wordt gewerkt', zegt Noud Broekhof van de podcast The Road to Zandvoort.

Lees ook | Dossier Formule 1

Gestopt met dagen tellen

Nog 153 dagen en dan racen de Formule 1-auto's op het circuit. 'Ik ben maar gewoon gestopt met tellen', zegt Van Overdijk. 'Als je ziet wat wij in een maand gedaan hebben dan gaan we het circuit ergens in februari weer in gebruik nemen. Mocht dat onverhoopt niet lukken dan hebben we nog steeds uitloop genoeg. Op dat vlak maak ik me echt geen zorgen.'

De Arie Luyendijkbocht wordt omgebouwd tot kombocht
De Arie Luyendijkbocht wordt omgebouwd tot kombocht (Noud Broekhof)
De Arie Luyendijkbocht wordt omgebouwd tot kombocht
De Arie Luyendijkbocht wordt omgebouwd tot kombocht (Noud Broekhof)
Zandhopen op Circuit Zandvoort met op de achtergrond de hoofdtribune
Zandhopen op Circuit Zandvoort met op de achtergrond de hoofdtribune (Noud Broekhof)
Het lange rechte stuk van Circuit Zandvoort met links de pitboxen
Het lange rechte stuk van Circuit Zandvoort met links de pitboxen (Noud Broekhof)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen