Sport3 mrt '20 21:00

Lammers: 'Soms ongemakkelijk om boegbeeld Dutch GP te zijn'

Auteur: Noud Broekhof

Jan Lammers vindt het soms ongemakkelijk en moeilijk om het boegbeeld te zijn van de Dutch Grand Prix. Dat zegt hij in de BNR-podcast The Road to Zandvoort, waarin hij ook spreekt over de gevolgen van het nieuwe coronavirus, de verbouwing van Circuit Zandvoort en de start van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Jan Lammers, sportief directeur Dutch Grand Prix
Jan Lammers, sportief directeur Dutch Grand Prix (ANP / REMKO DE WAAL)

Als sportief directeur bij de Dutch GP-organisatie is voormalig autocoureur Jan Lammers uitgegroeid tot het boegbeeld van de terugkeer van de Formule 1 naar Nederland. Zelf heeft de geboren Zandvoorter daar best een beetje moeite mee. 'Ik voel me daar soms wat ongemakkelijk bij, omdat er zo veel mensen zijn die daar ongelofelijk hard werken en belangrijk werk doen en dan mag ik gewoon het gezicht zijn. Dat vind ik af en toe best moeilijk.'

Coronavirus

Lammers volgt de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Nederland op de voet. Het aantal besmettingen neemt toe. De gevolgen voor de Dutch GP zijn onduidelijk, maar Lammers is wel realistisch. 'We moeten dingen niet dramatiseren en daar gewoon volwassen mee omgaan. De volksgezondheid is gewoon het belangrijkste. Wat wij willen en waar onze voorkeur naar uit gaat, dat spreekt voor zich. Ik vind dat als je met dit soort situaties te maken hebt dat je even pas op de plaats moet maken.' De organisatie laat weten de richtlijnen van het RIVM te volgen.

In The Road to Zandvoort praten Meindert Schut en Noud Broekhof met Jan Lammers over de verbouwing van de racebaan, het nieuwe F1-seizoen en de kansen voor Max Verstappen. Luister de podcast terug!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen