Sport5 mrt '20 10:50

Arie Luyendyk geniet van eigen kombocht: 'spectaculair'

Auteur: Noud Broekhof

Tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendyk is onder de indruk van het vernieuwde Circuit Zandvoort. Hij kwam speciaal over uit Amerika om bij de heropening van de racebaan aanwezig te zijn. Noud Broekhof van De Nationale Autoshow stapte bij hem in een Aston Martin.

Het is niet verwonderlijk dat de Dutch Grand Prix-organisatie Luyendyk naar Nederland heeft gehaald. De laatste bocht van het circuit draagt namelijk zijn naam. En die bocht is getransformeerd tot kombocht met een hellingshoek van 18 graden.

Arie Luyendyk in gesprek met Max en Jos Verstappen
Arie Luyendyk in gesprek met Max en Jos Verstappen (Red Bull Content Pool)

Lees ook | Vernieuwd circuit Zandvoort ingewijd door Verstappen

Luyendyk vindt de aanpassing aan zijn eigen bocht spectaculair. 'Het is heel bijzonder. Een kombocht is normaal voor een oval, maar niet voor een gewoon circuit. Het is heel apart. Dat zet Zandvoort op de kaart.' Hij is blij dat de naam van de bocht behouden blijft. 'Voor hetzelfde geld had het de Heinekenbocht kunnen worden.'

Juiste lijn

Volgens Luyendyk is het nieuwe circuit uitdagend genoeg voor Formule 1-coureurs. 'Om hier een hele snelle ronde neer te zetten, moet echt alles kloppen. Er zijn verschillende lijnen te rijden in de Hugenholtzbocht en de Arie Luyendijkbocht. Je moet de juiste lijn zien te vinden om zo veel mogelijk uit die auto te halen. Dat zal niet makkelijk zijn.'

Wil je meer weten over de heropening van Circuit Zandvoort? Luister dan een extra aflevering van The Road to Zandvoort terug in de BNR-app, Apple Podcast en Spotify.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen