Sport5 mrt '20 20:21Aangepast op 7 mrt '20 11:35

'Circuit Zandvoort krijgt Grade 1-licentie vlak voor Dutch GP'

Auteur: Noud Broekhof

Circuit Zandvoort krijgt naar verwachting twee weken voor de Formule 1-race van begin mei de benodigde Grade One-licentie van de FIA. Dat vertelt vice-voorzitter Hans Hugenholtz junior van de Nederlandse autosportfederatie KNAF in de podcast The Road to Zandvoort van BNR.

Max Verstappen in actie op Circuit Zandvoort
Max Verstappen in actie op Circuit Zandvoort (ANP)

De Grade One-licentie is nodig voor het organiseren van de Dutch Grand Prix. Vooralsnog heeft Circuit Zandvoort de vergunning niet binnen. 'Ik denk dat die feitelijk twee weken voor de race wordt afgegeven', zegt Hugenholtz junior. Hij voorziet geen problemen. 'De FIA komt regelmatig kijken. Ze weten hoe de stand van zaken is. Ze weten in hoeverre aan de eisen is voldaan.'

Lees ook | Arie Luyendyk geniet van eigen kombocht: 'spectaculair'

Barriers

De KNAF fungeert bij de organisatie van de Dutch Grand Prix als het eerste aanspreekpunt voor de FIA. Volgens Hugenholtz junior komt een delegatie van de internationale autosportbond een maand voor de race naar Zandvoort. 'We zitten te wachten op barriers die uit Amerika komen die nog extra in een paar bochten erbij komen. Pas als die allemaal geplaatst zijn, zullen ze een handtekening zetten', zegt de bestuurder.

Gisteren opende Formule 1-coureur Max Verstappen officieel Circuit Zandvoort. Meer weten over de heropening? Luister dan een extra aflevering van The Road to Zandvoort terug in de BNR-app, Apple Podcast en Spotify.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen