Sport18 mrt '20 15:26

Ook de sportwereld ligt helemaal stil

Auteur: BNR Webredactie

Ook in de sportwereld staat inmiddels alles stil als gevolg van het coronavirus: evenementen worden opgeschort, marketingbudgetten staan on hold. 'Alles is speculatief, maar budgetten staan enorm onder druk', zegt Marcel Beerthuizen van sportmarketingbureau Bigplans.

Het San Mames stadion in Bilbao, één van de 12 locaties waar het EK gehouden zou worden
Het San Mames stadion in Bilbao, één van de 12 locaties waar het EK gehouden zou worden (EPA Luis Tejido)

Volgens Beerthuizen komen de marketingbudgetten enorm onder druk te staan: 'Ook op het gebied van sponsoring zeggen bedrijven dat het minder kan. Soms kan dat echter niet omdat het vaak meerjarencontracten zijn, soms is die clausule wél in de contracten opgenomen, er is nu echt sprake van bijzondere overmacht. Feit is dat de mooie sportzomer van 2020 het EK kwijt is'.

Slim spel van UEFA, IOC toont geen leiderschap

Wel slim van de UEFA: ze hebben het evenement in 2021 vastgeklikt. 'Dat staat al in ieders agenda', zegt Beerthuizen. Er komt grote druk op de sportkalender van 2021, maar het EK ligt in elk geval al vast. En de Olympische Spelen in Tokio? 'Dat lijkt me onhaalbaar, ik snap ook niet dat het IOC zegt dat het doorgang heeft. Dat heeft alles met geld te maken, terwijl je in deze tijden leiderschap zou moeten tonen. Dat zou mooier zijn.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen