Sport6 apr '20 14:23Aangepast op 6 apr '20 17:00

Voetballers en KNVB komen met steunplan

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse voetbalinternationals - mannen, vrouwen én jong Oranje - hebben samen met ING en de KNVB een steunpakket opgezet van 11 miljoen euro voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het gaat om donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel prof- als amateurclubs te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer ‘fiftyfifty’.

Virgil van Dijk: Blij dat we iets kunnen terugdoen
Virgil van Dijk: Blij dat we iets kunnen terugdoen (AFP)

Virgil van Dijk, de aanvoerder van het Nederlands elftal en speler van Liverpool, is blij dat ze iets kunnen terugdoen: 'We voetballen over de hele wereld, in de grootste stadions, de grootste wedstrijden en de beste competities maar je vergeet nooit waar je bent begonnen. Onze oude amateurclubs. Daar liggen allemaal prachtige herinneringen", aldus Van Dijk die zelf begon bij WDS'19 uit Breda.

Lees ook | Wat als de bal straks weer gaat rollen?

De voetballers doneren samen met ING geld aan de amateurclubs. De KNVB voegt daarnaast geld uit eigen middelen toe aan het steunpakket voor de ongeveer drieduizend amateurverenigingen in Nederland, die bij elkaar zo’n 1,2 miljoen leden hebben.

Seizoen 2019/2020

Nog altijd is niet duidelijk hoe het voetbalseizoen wordt afgesloten. Ajax en AZ hebben laten weten te willen stoppen, Feyenoord vindt het daar nog te vroeg voor. Dinsdag overleggen KNVB en de clubs over het verdere verloop van dit seizoen.

Hakim Ziyech van Ajax in actie tegen AZ
Hakim Ziyech van Ajax in actie tegen AZ ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen