Sport28 mei '20 10:29Aangepast op 28 mei '20 11:30

Terugkeer Dutch Grand Prix definitief jaar uitgesteld

Auteur: BNR Webredactie

De terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort wordt definitief met een jaar uitgesteld. De Grote Prijs van Nederland zou eigenlijk op zondag 3 mei al worden verreden, maar kon als gevolg van het coronavirus toen niet doorgaan.

De Formule 1 heeft Zandvoort gevraagd of er later dit jaar een race zonder publiek kan worden gehouden, maar dat ziet de organisatie van de Dutch GP niet zitten. 'We willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland", zegt directeur Jan Lammers. 'Logica en gezond verstand hebben de doorslag gegeven dat we zonder publiek niet moeten willen.

Formule 1-coureur Max Verstappen
Formule 1-coureur Max Verstappen (ANP)

Lees ook | Dossier Formule 1

Nog even geduld dus, hoe zuur het ook is. 'Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten.' Blijven nog wel wat administratieve zaken over. Lammers verwijst daarvoor naar DutchGP.com. 'Daar staat eigenlijk alles uitgelegd wat we kunnen uitleggen. Natuurlijk is de insteek dat alle parkeer-, bus- en treinkaartjes geldig blijven en omgezet worden. En mensen die echt niet kunnen, kunnen hun geld terugkrijgen, via MyGP.

Luister ook | The Road to Zandvoort | Wel of geen Dutch Grand Prix?

Zo hoopt Lammers dat juist de mensen met een flink kloppend Formule1-hart zo goed mogelijk te belonen. 'Kortom: kijk om je heen, we zien wat corona met ons allemaal doet. We proberen uiteraard het meest redelijke en eerlijke te doen. Er is heel veel verwarring; de teams hebben heel veel financiële schade opgelopen, welke teams kunnen dat incasseren, en welke niet?' Er is nog geen nieuwe datum voor de race in 2021 vastgesteld.

Gerelateerde artikelen