Sport2 jun '20 12:45Aangepast op 2 jun '20 17:14

Nieuwe kalender F1 bekend, 5 juli GP van Oosternrijk

Auteur: BNR Webredactie

De Formule 1 heeft de eerste acht races van de herziene kalender van 2020 definitief rond. Het zijn de grands prix die de afgelopen weken al vaker werden de genoemd. De herstart is op 5 juli met de Grote Prijs van Oostenrijk. 12 juli is er nog een race op hetzelfde circuit in Spielberg. Hongarije houdt op 19 juli de derde race op de Hungaroring in Boedapest.

Formule 1-coureur Max Verstappen
Formule 1-coureur Max Verstappen ( ANP / Frits van Eldik )

Beluister ook | Stoelendans in Formule 1 losgebarsten

Daarna is er een dubbele race op het Britse circuit Silverstone, op 2 en 9 augustus. Dan reizen Max Verstappen en consorten naar Barcelona voor de Grand Prix van Spanje op 16 augustus. De zevende race is op 30 augustus in het Belgische Spa-Francorchamps en Monza is op 6 september decor voor de achtste race; de Grote Prijs van Italië. Vooralsnog zijn al deze acht races zonder publiek.

Beluister ook | Terugkeer Dutch Grand Prix jaar uitgesteld

Volgens RTL-GP-verslaggever Allard Kalff is het goed nieuws voor iedere sportfan. 'Misschien is het wel tijd om lekker wat sport te kijken. En laten we hopen dat Max Verstappen wat mooie resultaten neer kan zetten.' Mechaniciens zijn minder blij met de nieuwe agenda, vermoedt Kalff. 'Er komen 18 wedstrijden dicht op elkaar. De kalender zit propvol. Dus het wordt lastig voor de teams om genoeg reserveonderdelen op voorraad te krijgen.'

Luister ook | Podcast 'Road to Zandvoort'

Ook F1 kenner van BNR Annick van der Leeuw ziet een keerzijde. In Oostenrijk en Groot-Brittannië wordt twee keer achter elkaar op hetzelfde circuit gereden, dus er is een kans dat de races minder spannend worden. 'Er wordt gedacht over reversed-grid races, waarbij de snelste in de kwalificatie achteraan de race begint. Maar daar zijn vooralsnog alleen de slechts presterende teams voorstander van, en op dit moment kunnen veranderingen in de regels alleen unaniem worden besloten'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen