Sport1 jul '20 15:32

Oostenrijk maakt zich op voor start Formule 1-seizoen

Auteur: BNR Webredactie

Het Formule 1-seizoen gaat komend weekend eindelijk van start. Middenin de zomer in Oostenrijk. En ook al zijn fans er niet welkom, het circuit ligt al weken afgeschermd om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. 'Ze nemen hier het zekere voor het onzekere', zegt Oostenrijk-correspondent Michael de Werd.

Vorig jaar waren er 20.000 Nederlandse bezoekers bij, zegt De Werd. Zij zagen toen net als het jaar ervoor hoe Max Verstappen de Oostenrijkse Grand Prix wist te winnen. Dit jaar zal alles anders zijn. Iedereen wordt elke dag getest. Zelfs de journalisten. 'Alle vijf de dagen worden de journalisten getest en ze moeten in hun eigen bubbel blijven', meldt De Werd.

Ontbreken fans hard gelag

Vooral voor ondernemers is het ontbreken van fans een hard gelag, denkt De Werd. 'Spielberg is niet echt een toeristenstreek. Vorig jaar hadden ze 200.000 overnachtingen in de omgeving en 80.000 daarvan waren gerelateerd aan de Formule 1.' Een kanttekening daarbij is wel dat de meeste van de Formule 1-toeristen op campings verblijven op het land van boeren. De hotels zullen ook dit jaar helemaal vol zitten met de teams.

Oostenrijk beleeft een historische Formule 1-start, want voor het eerst worden er twee races achter elkaar gehouden. 'Het is een hele bijzondere eer voor Oostenrijk. Mensen in Spielberg zijn heel opgelucht dat het toch doorgaat. De mensen zijn erg enthousiast over motorsport, niet alleen Formule 1', zegt De Werd. Dat komt volgens hem ook door de rijke geschiedenis die Oostenrijk in de sport heeft, met Niki Lauda en Red Bull.

De Grand Prix' van Oostenrijk worden verreden op 5 en 12 juli om 15:10 uur.

Max Verstappen in actie tijdens de GP van Oostenrijk van vorig jaar
Max Verstappen in actie tijdens de GP van Oostenrijk van vorig jaar (ANP / REMKO DE WAAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen