Sport3 jul '20 12:52

F1-seizoen na 4 maanden eindelijk begonnen

Auteur: BNR Webredactie

Het geduld van de Formule 1-fans is op de proef gesteld door corona. Maar na het uitstellen van de seizoensstart in maart zijn de bolides vandaag weer echt het circuit op gegaan. Tijdens de eerste vrije training eindigde Max Verstappen als derde.

Max Verstappen tijdens de eerste vrije training vandaag
Max Verstappen tijdens de eerste vrije training vandaag (AFP)

Gerommel bij 'zwart' Mercedes

Ook de teams moesten lang geduld betrachten volgens autosportverslaggever Allard Kalff van RTLGP. 'De teams hebben zes weken lang de deur dichtgehouden omdat de zomerstop naar voren is gehaald.' Dat gaf de teams gelegenheid om bijvoorbeeld ademhalingsapparatuur te maken in de strijd tegen het coronavirus en om problemen oplossen. Zoals de - sinds dit seizoen zwarte - Mercedessen. 'Zij hadden wat problemen met de motor. Vanaf maart hebben ze de tijd gehad om dat op te lossen. Maar daar is wel wat aan de hand. De grote baas gaat weg. Van Toto Wolff de teambaas wordt al anderhalf jaar geroepen dat hij weggaat. Het rommelt daar', aldus Kalff.

Lees ook | Oostenrijk maakt zich op voor start Formule 1-seizoen

Max Verstappen 4 maanden autoloos

Max Verstappen heeft ook lang niet kunnen rijden. 'Max heeft thuis gezeten want in Monaco was de lockdown erg streng. Hij heeft heel hard getraind om zich fit te houden. Hij heeft allerlei virtuele races gereden waaronder de 24 uur van Le Mans. Maar het hardrijden met de auto heeft hij heel lang niet gedaan', volgens Kalff. 'Max Verstappen heeft volgens mij nog nooit vier maanden niet gereden. Ik spreek heel veel rijders die lang niet gereden hebben en die zeggen dat het in het begin toch even wennen is', vervolgt hij.

De eerste vrije training is inmiddels verreden op de Red Bull Ring. Max Verstappen is daarin als derde geëindigd achter de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen