Sport19 jul '20 17:40Aangepast op 19 jul '20 18:41

Verstappen viert tweede plaats als overwinning

Auteur: BNR Webredactie

Max Verstappen wil altijd winnen, maar hij was zelden zo blij met een tweede plaats. De Nederlandse Formule 1-coureur reed voor de start van de Grote Prijs van Hongarije zijn bolide kapot tijdens de opwarmronde.

Ineens stond hij in de vangrail met een afgebroken voorvleugel en een scheve stuurstang. 'Ik dacht dat het voorbij was en ik niet zou racen. Als je dan toch tweede wordt, voelt dat wel als een overwinning', zei de Limburger na afloop van de bewogen grand prix op de Hungaroring. 'Ik raakte de grip kwijt', zei de coureur van Red Bull. Het team had een kwartier de tijd om de bolide alsnog rijklaar te maken voor de race.

Beluister ook | Slecht weer goed nieuws voor Verstappen in Hongarije

Op de grid, waar de auto de zevende startpositie innam, sleutelden ze aan het voertuig. Net op tijd gingen de vier wielen er weer onder en kroop Verstappen achter het stuur. 'De monteurs hebben geweldig werk verricht. Hoe ze het hebben geflikt, weet ik niet, maar het was ongelooflijk. Die auto voelde prima, als nieuw. Alles functioneerde zoals het moest.' Verstappen reed in de eerste ronde van de zevende naar de derde plaats en passeerde ook nog Lance Stroll.

Beluister ook | Auto Update | Chinese autoverkoop fors gestegen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen