Sport25 aug '20 18:14

Formule 1 krijgt vier extra races

Auteur: BNR Webredactie

Er zijn 4 nieuwe Formule 1-races aangekondigd voor eind dit jaar. Midden november wordt er geracet in Turkije, daarna volgen ook nog twee weekenden in Bahrein. Tot slot krijgt ook Abu Dhabi nog een race dit seizoen.

In totaal gaat dit seizoen 17 races tellen, zo ver tot nu toe bekend is. Allard Kalff, Formule 1-verslaggever van RTL GP, denkt dat hiermee het seizoen rond is. 'Zeventien races in twaalf landen zijn er. De laatste keer dat er in 12 landen geracet werd was in 1972.' Van die 17 races zijn er een boel op hetzelfde circuit. 'Je zou kunnen zeggen dat het jammer is dat ze twee keer in Bahrein racen, twee keer op Silverstone en twee keer op de Red Bull Ring. Maar goed, ze hebben wel 17 races op de kalender kunnen krijgen, petje af daarvoor', vindt Kalff.

Weinig problemen

Al met al ziet Kalff ook dat de organisatie van de Formule 1 tegen weinig problemen is aangelopen tot nu toe. 'Het grootste probleem wat de Formule 1 heeft, maar wat ook de rest van de wereld heeft, is het reizen. Zelf hebben ze hele strenge controles waardoor ze nauwelijks mensen hebben die besmet zijn geraakt. De enige binnen de raceteams die besmet is geweest, was Sergio Pérez. Daarnaast zijn er links en rechts drie mensen die op het circuit zijn geweest of bij de lokale organisatie hoorden positief getest.' Kalff vindt dat nog een schappelijk aantal. 'Drie op heel veel testen valt mee. Het is zo streng. Iedereen wordt om de drie dagen getest.'

Fernando Alonso die in 2011 voor Ferrari racete op het circuit van Istanbul Park in Turkije.
Fernando Alonso die in 2011 voor Ferrari racete op het circuit van Istanbul Park in Turkije. (AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen