Sport26 aug '20 12:38Aangepast op 13 aug '21 07:35

Lionel Messi wil weg bij FC Barcelona

Auteur: BNR Webredactie

Lionel Messi is al jaren een icoon bij FC Barcelona, maar de Argentijnse sterspeler heeft laten weten te willen vertrekken bij zijn club. En dus kan de nieuwe trainer Ronald Koeman zijn sterspeler al kwijtraken voor hij goed en wel is begonnen.

(AFP Pau Barrena)

Hoofdredacteur Jan-Hermen de Bruijn van voetbalmagazine ELF snapt wel waarom de bom is gebarsten. 'We kunnen aannemen dat deze crisis echt is. Bij een club als Barcelona is alles politiek. Er barst een voorzittersstrijd los, de huidige voorzitter Bartomeu is enorm impopulair en Messi zet de zaak nu onder druk.'

Daar komt nog bij dat Messi ook boos is geworden op Ronald Koeman, zijn nieuwe trainer. 'Koeman heeft gezegd dat het klaar moet zijn met al zijn privileges. De laatste jaren speelde het hele team in dienst van Messi. Dat werkt niet meer met die oude spelers', aldus De Bruijn.

Lees ook | Gaat Ronald Koeman naar FC Barcelona?

'Manchester City of Internazionale nieuwe bestemming'

De vraag is waar Messi nu naartoe gaat. Hij wordt gelinkt aan Manchester City en Internazionale uit Milaan. Bij City kan Messi herenigd worden met trainer Pep Guardiola waar hij jarenlang successen mee vierde bij Barcelona. 'Die clubs maken er geen geheim van. In zijn contract staat een vaste afkoopsom van 700 miljoen. Dat gaat niemand betalen uiteraard. Nu zegt het kamp Messi dat die clausule nu niet geldt en dat hij weg mag', besluit De Bruijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen