Sport17 sep '20 18:44

KNVB weigert seksshop als shirtsponsor

Auteur: BNR Webredactie

Als het aan de KNVB ligt, krijgt FC Emmen geen shirts met opdruk van sponsor EasyToys. Omdat de webwinkel seksspeeltjes verkoopt, is het merk volgens de KNVB niet geschikt voor jonge fans van de club. De voetbalbond spreekt van 'goede zeden'.

Evertine Maagman, communicatiemanager bij het moederbedrijf van Easytoys is teleurgesteld in het besluit: 'We zijn op een missie om het taboe te doorbreken, en we dachten dat we in 2020 al een stuk verder waren'. Ook FC Emmen zal balen: de club moet nu op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor en ziet een half miljoen euro aan sponsorgeld door de vingers glippen.

Billboards mogen wel

Ondanks de beslissing van de KNVB sponsort EasyToys al een paar jaar een andere Eredivisieclub. FC Groningen wordt op billboards gesteund. Maar shirts zijn kennelijk uit den boze voor de KNVB. Maagman: "Ik kan me er nog harder voor maken: twee van de vier huishoudens heeft een seksspeeltje in huis. Wij maken geen porno en verkopen het ook niet. Wel proberen we informatie naar buiten te brengen zodat mensen zich gemakkelijk voelen bij hun seksualiteit."

Zelfs het plan om fans van onder de achttien shirts te verkopen met opdrukken van goede doelen mocht niet baten. EasyToys en FC Emmen zijn zich nu aan het beraden op stappen om de beslissing van de KNVB aan te vechten.

(COR LASKER)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen