Sport25 sep '20 12:41

Verstappen start met nieuwe motor in Russische Grand Prix

Auteur: BNR Webredactie

Het Formule 1-circus strijkt dit weekend neer in het Russische Sotsji. Honda zegt de motorproblemen van Verstappens wagen te hebben opgelost. Bij de voorgaande GP's op Monza en Mugello viel Verstappen nog uit met motorproblemen.

Max Verstappen tijdens de eerste vrije training bij de Grand Prix van Rusland
Max Verstappen tijdens de eerste vrije training bij de Grand Prix van Rusland (Bryn Lennon / POOL / AFP)

Allard Kalff, autosportverslaggever bij RTL GP, zegt dat niet helemaal duidelijk is wat er nou mis was met de Red Bull van Verstappen. 'Honda houdt het op hele vage bewoordingen met een elektrisch probleem. Het zat in de software.' Het is bovendien niet een probleem dat heel Honda treft zegt Kalff. 'Bij teamgenoot Albon ging het wel goed, net als bij de Alpha Tauri's.

Mercedes is 'bulletproof'

Kalff denkt dan ook dat de problemen nu wel voorbij zijn. 'Ik heb er wel vertrouwen in, maar de enige die het echt goed voor elkaar hebben zijn de Mercedessen. Die is bulletproof. De rest is nog steeds aan het inhalen en dan kan er ook wel eens wat misgaan.' Mercedes zal ook dit weekend oppermachtig zijn denkt Kalff. 'Je moet de realiteit onder ogen zien. Als Mercedes goed is zal Racing Point ook wel snel zijn. Die kloppen net als Renault op de deur. Ik durf dan ook niet één, twee, drie te voorspellen dat Verstappen op het podium gaat eindigen.'

Bij de eerste vrije training op het circuit van Sotsji eindigde Verstappen als derde achter de Mercedes van Valtteri Bottas en de Renault van Daniel Ricciardo. Lewis Hamilton deed het rustig aan en eindigde als negentiende.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen