Sport25 sep '20 17:40

'Assen wilde Formule 1-race organiseren zonder publiek'

Auteur: Noud Broekhof

Het TT Circuit in Assen wilde dit jaar graag een Formule 1 Grand Prix organiseren zonder publiek. Autosportpromotor Lee van Dam bevestigt op BNR dat hierover contact is geweest met Formula One Management (FOM).

Formule 1-auto van Renault op het TT Circuit van Assen tijdens de Gamma Racing Day in 2019
Formule 1-auto van Renault op het TT Circuit van Assen tijdens de Gamma Racing Day in 2019

Door de coronacrisis moest de Formule 1-kalender eerder dit jaar volledig op de schop. Om dit seizoen toch genoeg races te kunnen rijden, ging de FOM op zoek naar geïnteresseerde circuits. Er was ook overleg met Assen. 'Er is wel contact geweest met de FOM daarover. Maar goed, zij hebben verplichtingen naar Zandvoort en dat respecteren we. We zijn allang blij dat de Formule 1 naar Nederland komt, maar jammer dat het niet in Assen is', zegt autosportpromotor Lee van Dam in De Nationale Autoshow.

Lees ook | Dutch GP heeft F1-licentie en hoopt op race in mei 2021

Zonder publiek

Volgens Van Dam was Assen bereid om ver te gaan om de race te organiseren. 'Natuurlijk hadden we heel graag Formule 1 willen rijden en ook wel zonder publiek.' De Dutch Grand Prix zou dit jaar eigenlijk na 35 jaar terugkeren naar Nederland op Circuit Zandvoort. Door de uitbraak van het coronavirus ging dat niet door. De organisatie wil de race komend seizoen alsnog houden, het liefst met publiek. 'Ik denk dat het een heel verstandige keuze is om niet zonder publiek te rijden', zegt Van Dam die in 1985 betrokken was bij de laatste Formule 1-race in Nederland.

Dossier | The Road to Zandvoort

Gerelateerde artikelen