Sport2 nov '20 11:30

Dit kan zomaar Hamiltons laatste jaar zijn

Auteur: BNR Webredactie

Terwijl Mercedes alvast de eerste titel van het seizoen mocht ophalen, wist Max Verstappen opnieuw geen punten te pakken op Italiaanse bodem. Door een klapband eindige de Grote Prijs van Imola voor de Red-Bull-coureur in het grind.

En zo zag Verstappen een zekere tweede plek in rook opgaan. Zo'n klapband, dat moet eigenlijk niet meer kunnen, zegt Allard Kalff, autosport-verslaggever bij RTL GP. Hij vermoedt dat Pirelli de rommel op de baan zal aanwijzen als oorzaak, maar ook met rommel op de weg moet zo'n klapband te voorkomen zijn, vindt hij.

Luister terug | Hamilton weer klasse apart in historische race op Nürburgring

Waar Verstappen dit seizoen in meerdere races te maken kreeg met pech aan zijn auto, lijken de bolides van Mercedes volgens Kalff bijna onschendbaar. 'Hamilton heeft nu al ongeveer twintig races achter elkaar geen technische malheur gekend, dat is echt uitzonderlijk.'

Mercedes-stoeltje

Dat de Mercedes van Hamilton onverstoorbaar naar de winst knalde is dus niet verrassend. Wél verrassend waren Hamiltons uitspraken achteraf. Hij leek erop te hinten dat dit zijn laatste jaar als coureur is. 'En het zou me niet verbazen als dat zo is', zegt Kalff. 'Op enig moment denkt hij: het is mooi geweest, maar het blijft gissen wanneer dat moment komt.' Het is dus nog even afwachten wanneer het felbegeerde Mercedesstoeltje daadwerkelijk vrijkomt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen