Sport13 nov '20 19:20

VeeKay: 'Heb het talent om mee te doen in Formule 1'

Auteur: Noud Broekhof

Autocoureur Rinus van Kalmthout denkt over het talent te beschikken om de Formule 1 te halen. Dat zegt de 20-jarige IndyCar-rijder op BNR.

Van Kalmthout, die in Amerika Rinus VeeKey genoemd wordt, reed dit jaar zijn eerste seizoen in de IndyCar, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. Op de vraag of hij in de F1 thuishoort antwoordt hij: 'Moeilijke vraag. Ik denk zelf dat ik over het talent beschik om mee te doen in de Formule 1. Je moet zien of je die kans kunt krijgen, maar ik ben daar eigenlijk niet mee bezig. Mijn focus ligt op de IndyCar', zegt hij in De Nationale Autoshow.

Veel geleerd

VeeKay maakte indruk in zijn eerste seizoen en werd Rookie of the Year. Hij heeft veel geleerd. 'Vergeleken met het begin van het seizoen en nu ben ik een hele andere coureur geworden. Ik heb al zoveel geleerd. En dat was ook mijn doel voor dit jaar. Ik kan alles afvinken.' Met het oog op volgend IndyCar-seizoen wil hij vooral zijn pitstops verbeteren. 'Je hebt weinig trainingstijd, zeker dit jaar. Offseason ga ik er veel op oefenen.'

Gerelateerde artikelen