Sport12 mrt '21 12:02

Max Verstappen maakt opwachting op eerste testdag F1

Auteur: BNR Webredactie

Na maanden van stilstand komen de Formule 1-coureurs vandaag weer in beweging op de eerste van drie testdagen. Dit jaar vindt de traditionele wintertest niet plaats in Spanje, maar op het circuit van Bahrein. Een begrijpelijke keuze denkt Allard Kalff, autosportverslaggever van RTL GP.

Max Verstappen in actie vanochtend
Max Verstappen in actie vanochtend (Mazen MAHDI / AFP)

'Over twee weken is ook de eerste race van het seizoen in Bahrein. Nu met Corona hoeven de teams dan niet eerst nog naar Spanje toe en dan weer naar Bahrein', zegt Kalff.

Lees ook | Verstappen wint in Abu Dhabi, derde in eindstand WK

De kansen van Verstappen

Zoals ieder jaar luidt de hamvraag of de Red Bull van Max Verstappen nu wél het gat met Mercedes kan dichten. 'Teams komen wel dichterbij elkaar te liggen, maar dat komt vooral omdat de reglementen stabiel blijven, zeker op het gebied van de motoren', zegt Kalff. Wel zijn er veranderingen aan de aerodynamica. 'Wie heeft dat het beste voor elkaar is de vraag. En het mooie is dat als je de plank nu misslaat je meteen op achterstand staat.'

Toch mogen we wel hopen denkt Kalff. Red Bull kan met een verbeterde vloer dichterbij Mercedes komen. Of dat ook echt gaat gebeuren kunnen we deze dagen nog niet precies zien, maar er valt wel veel te leren. 'Je moet af en toe een beetje door de tijden heen kijken, maar je kunt wel zien hoe de hazen lopen', denkt Kalff.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen